Montana: Ud af boksen

Med et stilsikkert og enkelt design indskriver Montana sig i den stolte danske designtradition, og brandet står stærkt i kundernes og forhandlernes bevidsthed – en position, som kræver løbende vedligeholdelse og udvikling.

Som led i sin nye marketingstrategi valgte Montana at insource annonce- og katalogproduktion og lade Factor X Adman forestå udviklingen af strategiske og alternative markedsføringstiltag.

Første resultat af samarbejdet var et below-the-line idékatalog, der tog udgangspunkt i Montanas stærke engagement i samtidskunst og kulturliv, og hvis hovedvægt var lagt på profilering af Montana overfor et yngre segment/fremtidens forbrugere. Den foreslåede strategi blev fulgt op af et antal kreative idéoplæg, der ud over kunst og kultur fokuserede på dialog og loyalitet i forhold til kunder og forhandlere.

Med udgangspunkt i idekataloget udviklede og designede Factor X Adman efterfølgende ”Montana News” – et interaktivt nyhedsbrev med fokus på kunst, kultur og indretning, udformet som et online magasin med artikler, billeder, film, lyd og animationer. Magasinets formål var at informere, inspirere og styrke interessen for Montanas brand hos retail kunderne samt at vedligeholde og udvikle relationerne.

Desuden udviklede vi en eksklusiv forhandlertoolbox, som kunne benyttes ude i butikkerne i forbindelse med salg og lokal markedsføring af Montana. Toolboxen gjorde det muligt for forhandlerne at lave individuel markedsføring i overensstemmelse med Montanas overordnede guidelines og indeholdt en række konkrete redskaber til nye tiltag indenfor annoncering, instore, outdoor og events, f.eks. en PR pressemeddelelsesbank, et online annonceværktøj med prædefinerede templates, en oversigt over rekvirerbare instore materialer, templates til outdoors og facadedekorationer, inspiration til lokale events og meget mere.

Endelig har vi lavet diverse adhoc opgaver for Montana som f.eks. en ny Facebook side, præsentationer, plakater etc.